ABB и Solar Impulse сформираха съюз още преди историческото околосветско пътешествие на самолета, отстоявайки ролята на иновациите и технологиите в намаляването на консумацията на ресурси. Лидерът ABB в енергетичните и автоматизационни технологии, с гордост ще придружава Solar Impulse и техния екип в околосветския полет на самолета, задвижван само със слънчева енергия.

ABB и Solar Impulse

Швейцарската компания Solar Impulse обяви днес, че ще започне историческия си полет между края на февруари и началото на март в Абу Даби. През 2014 година АББ и Solar Impulse сформираха иновативен и технологичен съюз, за да доразвият споделяната от двете компании визия за намаляване на консумацията на ресурси и увеличаване на употребата на възобновяема енергия. Трима инженери на АББ се присъединиха към екипа на Solar Impulse, където допринасят с богат опит и страст към работата.

ABB и Solar Impulse

Работата им включва подобряване на системите за управление на наземни операции, подсилване на зареждащата електроника за батерийните системи на самолета и разрешаване на пречки, възникващи в процеса на работа. Едно от предизвикателствата в начинанието, преди мисията да завърши в Абу Даби в средата на 2015 г., ще бъде полетът без прекъсване с продължителност пет дни и пет нощи – от Китай до Хавай.

ABB и Solar Impulse ABB и Solar Impulse

 

 

Самолетът, захранван от 17248 соларни клетки, ще лети по-високо и от връх Еверест всеки ден, зареждайки напълно батериите си, за да може полетът да продължи и през нощта. В качеството си на втория по големина доставчик на соларни инвертори в света и един от най-големите доставчици за сектора на вятърната енергетика, АББ е лидер в ефективното и надеждно интегриране на източници на възобновяема енергия в енергийни мрежи. АББ подпомага изграждането на най-обширната мрежа от бързи зарядни за електрически превозни средства в Европа и доставя ключовото оборудване за най-голямата мрежа от бързи зарядни за електрически автомобили в Китай.