Разширение на най-продаваната гама Terra. Новата зарядна станция Terra 184 с мощност 180kW е най-компактното зарядно устройство с висока мощност, с най-високата концентрация на мощност на пазара.

Според ООН градовете са отговорни за над 60 процента от глобалните емисии на парникови газове и до 2050 г. се очаква в тях да живеят повече от две трети от световното население.

Следователно е жизненоважно тези бързо разрастващи се градски центрове да предприемат проактивни мерки за намаляване на въглеродните емисии и електрическата мобилност е ключов фактор за постигането на това. Но за да може електрическата мобилност да бъде постижима в градовете с висока плътност, където времето е малко и пространството е ценно, трябва да се разработят решения, които да отговорят на тези предизвикателства.

Най-новото постижение на АББ в технологията за зареждане прави точно това. Зарядното устройство Terra 184, най-новият член на най-продаваното семейство зарядни устройства на АББ, е бързо, компактно, стабилно и осигурява възможност за зареждане на до три превозни средства едновременно, максимално удобство за шофьорите и приходи за оператора на обекта.

С мощност на зареждане от 180kW Terra 184 може да се използва от превозни средства с всякакви размери, независимо дали са частни автомобили, автобуси или камиони от последно или бъдещо поколение. Но за разлика от другите високомощни зарядни станции, тя има отпечатък по-малък от 0,5 м2, същият като на сегашния модел Terra 54. Иновативният ѝ дизайн означава, че няма нужда от отделно инсталирани електрически шкафове, като предлага перфектното бързо и компактно решение за градове с ограничено пространство.

„През последното десетилетие АББ положи основите на бъдещето на устойчивия транспорт. С най-новото си разширение на гамата Terra, ние удовлетворихме изискванията на днешния и утрешния ден, както по отношение на нуждите на градските зони, така и на електрическите превозни средства, които ползват техните пътища“, каза Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ  „Инфраструктурни решения за електрическа мобилност“.

Terra 184 поддържа всички стандарти за зареждане на пазара, включително CCS, CHAdeMO и AC, отговаря на нуждите на всички батерии до 920V. Тя е много адаптивна, с функции като персонализиран терминал за плащане с кредитна карта, екран и кабели, които също са проектирани с дължина от 8 метра за максимално удобство при зареждане.

За допълнителна гъвкавост операторите на други модели Terra, като Terra 94 или 124, могат в бъдеще да изберат да надградят своето решение за зареждане до Terra 184 с добавяне на допълнителни модули за захранване.

Terra 184 е налична директно от АББ и чрез избрани дистрибутори на АББ в Европа от юли, в Северна Америка от август и останалия свят до четвъртото тримесечие на тази година. Тя предлага безопасно, интелигентно и устойчиво решение за зареждане, което подкрепя ангажимента „Мисия до нула“ на бизнес направлението на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ – визия за реалност с нулеви емисии за всички.

АББ има ненадминат опит в разработването на устойчиви транспортни решения. От своето навлизане на пазара за зареждане на електрически превозни средства преди десетилетие, АББ има продадени повече от 14 000 бързи DC зарядни устройства в над 80 държави. Наскоро АББ получи наградата Глобален лидер в електрическа мобилност за 2019 г., за ролята си в подкрепа на международното приемане на решения за устойчив транспорт.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията нa обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави.

Източник: www.abb.com