Бързите зарядни станции на АББ доказват надеждността си в замръзнала Арктика и в горещината на пустинята


Бързите зарядни станции Terra DC на АББ безупречни в екстремните условия на арктическия студ и жегата на автомобилните състезания.

Зарядните станции Terra 53 DC на АББ доказаха своята абсолютна надеждност по време на изпитванията в екстремно студено време в Академията Jaguar Land Rover Ice Academy в Арйеплог, Швеция, захранвайки състезателен автомобил I-PACE eTROPHY.

 

За управляването на I-PACE автомобила при температури под нулата на тестова писта на ръба на Арктическия кръг бе необходимо немодифицираните зарядни станции Terra 53 да заредят 90-киловатчасовата батерия на колата в условия извън нормалния ѝ работен обхват.

Крис Кръмп, Ръководител на оперативния екип за Южна Европа за Jaguar Land Rover, сподели: “Зарядните станции на АББ в академията Ice са едни от най-северно разположените в цялата зарядна инфраструктура на постоянен ток (DC) в Европа, и представляват една от най-отдалечените и студени инсталации на планетата. Станциите са проектирани да работят в екстремни условия от минус 35 до плюс 55 градуса по Целзий.

Високомощните зарядни станции Terra HP, които наскоро бяха допълнени с четири нови инсталции в Aкадемията Ice оперират безпроблемно при изключително ниски температури, но също така и при крайно високите горещини. В контраст на арктическите студове, зарядните станциите осигуряват захранването на 12-те състезателни автомобила Jaguar I-PACE eTROPHY по време на първото им състезание в саудитската столица Рияд. Зарядните устройства ще се използват отново за състезателното им завръщане в следващия кръг от I-PACE eTROPHY в Мексико Сити.

Jaguar I-PACE eTROPHY е първата в света международна серия изцяло електрически автомобилни състезания с автомобили от масовото производство, и представлява поддържаща серия от 10 кръга от Шампионата ABB FIA Formula E.

Ролята на АББ като официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за състезанията I-PACE eTROPHY е продължение на партньорството на компанията като главен спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и разгръща още повече ангажимента на компанията да поддържа и разширява бъдещето на електрическата мобилност.

Източник: www.abb.com