ABB и VOLVO се споразумяват за електрически и хибридни електрически автобуси за бързо зареждане с решения, които да проправят път за бързото им разгръщане в градска електронна мобилност. ABB е водеща сила в автоматизацията и ведно с Volvo Buses един от водещите производители на автобуси в света  разработват съвместен проект за производство на електрически и хибридни автобуси работещи на прав ток (DC) с възможност за бързо зареждане. Сътрудничеството им създава стандартизирана система за зареждана на електрически и хибридни автобуси в цял град,която бързо и автоматично покрива автобусните спирки. Подхода им се основава на международни признати стандарти,които дават възможност за повторно използване на съществуващите технологии за електронна мобилност. Първият съвместен проект за система за градски транспорт е планиран за 2015г. в Люксембург.

Новия автобус на Volvo ще дебютира през септември на изложението в Хановер. Разхода е намален с 75% в сравнение с конвенционалните дизелови автобуси.ABB е предоставил над 1500 DC системи за бързо зареждане на пътнически превозни средства в световен мащаб от 2010г. насам.

ABB е лидер в технологиите за енергетично и автоматизирано оборудване,което дава възможност на комунални и промишлени клиенти да подобрят ефективността си и да намалят вредното влияние върху околната среда.Концернът ABB има свои компании в над 100срани и в него работят около 150 000 души.

Volovo Buses акцентира върху превозни средства и системи за устойчив градски транспорт. Volovo Buses е част от Volvo Group, водещ проиводител на камиони, автобуси, строителни машини както и задвижващи системи за морски и индустриални приложения в световен мащаб.

Хибриден автобус за бързо зареждане Хибриден автобус за бързо зареждане Хибриден автобус за бързо зареждане Хибриден автобус за бързо зареждане